Att betta på ovanliga sporter kan vara både spännande och lönsamt. Idag så är fotboll den absolut vanligaste sporten att betta på. Det finns specialiserade sajter som jobbar enbart mot fotboll och kan ge information och speltips. En av dessa kan man hitta här, klicka till fotboll.com. Vilka ovanliga sporter finns då att spela på i den svenska marknaden? Det kanske finns annat är bara sporter att betta på. Finns det ovanliga spelobjekt som kan vara intressanta för de som gillar betting?

Här kommer vi lista några av de ovanligare sporterna och hur man kan tänka kring betting på dessa.

Betting på E-Sport

Än så länge så är det relativt ovanligt att betta på E-Sport, framförallt i Sverige. Man kan diskutera om det verkligen är en sport, men man kan också se att spelbolagen på nätet ofta har med den i sitt utbud. Ser man internationellt sett så är E-Sporten större som sport, än som bettingobjekt. Många av de största bettingsajterna har med det i sitt utbud, men det kan vara svårt att hitta info kring spelobjekten. Tack vare bettingforum på nätet så kan man hitta info kring E-Sporten. Dessutom så kan man få goda tips om vilka odds som är bra och mindre bra. Inom E-Sporten så finns det flera inriktningar, eller spel.

De största spelen är Counter Strike, Starcraft, Dota, World of Warcraft (WoW) och League of Legends (LoL). Dessa spelas via datorer och har många utövare över hela världen. FIFA som är mer inriktat mot TV-Spel, är också en stor E-Sport. Det svenska fotbollsförbundet har utsett en inofficiell förbundskapten, och det finns ett landslag i denna E-Sport. Det finns VM både för landslag och för individuella spelare. Dock är det fortfarande de stora dataspelsturneringarna i spelen ovan som regerar inom E-Sporten.

Proffslag och mångmiljonvinster i turneringar är på uppgång inom denna sport. Precis som i mycket annat så är det asiatiska lag, främst Sydkorea, som ligger långt fram. I Asien så tippas E-Sporten att dyka upp på OS-programmet inom 10 år. I takt med att intresset ökar, så kommer bettingen öka.

Betting på Dart

Dart är en sport som har utövats länge. Från början var det dock inte pilar som kastades, utan det var spjut som skulle träffa tunnor. I Sverige så fick dartförbundet kämpa länge för ett medlemskap i riksidrottsförbundet. 2009 så blev man medlemmar och därmed så räknas Dart officiellt som en sport i Sverige. Det är dock ingen av de största sporterna, sett till licensierade spelare. Inom bettingen så är inte heller Dart en sport som räknas till någon av de stora. Det är främst på de brittiska öarna som Dart har sin storhet.

I USA så har Dart också haft en storhetstid. På 1970-talet så hade sporten enligt uppgifter runt 100 000 utövare i landet. Det fanns lokala förbund i alla delstater. Idag så är 55 länder medlemmar i internationella dartförbundet, så sporten finns i stora delar av världen. Hur ser det ut med betting på Dart? Alla de största spelbolagen erbjuder spel på Dart. Man kan hitta betting året runt, men främst på hösten och vintern. Det är då de stora turneringarna spelas runt om i världen. Det är också i de stora Dartligorna som man hittar de bästa spelen. Ju större utbud, desto större chans att hitta spelvärda objekt. Förutom vinnarspel, så hittar man flera varianter att betta på. Över/under är kanske det mest spelade förutom vinnarspelen.

Spela på Dart betting

Betting på virtuella sporter

Skillnaden på virtuella sporter och E-Sport är att det inte finns någon människa bakom spelet i de virtuella spelen. Det är alltså i princip helt turbaserat. Det är uppbyggt precis som vanliga sporter, med samma möjligheter till betting. För att reda ut lite så finns ofta dessa VR-sporter att betta på:

  • Galopp
  • Greyhound
  • Motorsport
  • Fotboll
  • Cykel
  • Tennis
  • Trav

Det finns flera intressanta aspekter med betting på virtuella sporter. Den främsta är att det dyker upp spelobjekt kontinuerligt dygnet runt. Om man vill så kan man betta när som helst på en VR-match i fotboll. Det är dock inte riktiga lag eller några riktiga spelare. Det finns som sagt inte heller någon som helst inblandning av mänskliga spelare. Allt styrs av datorer och dataprogram.

Det finns förstås en del rimlighet inbyggt, annars skulle inte intresset finnas att betta på det. Än så länge så är det inget spelbolag som anger att VR-sport skulle vara deras viktigaste marknad. Man kan mer se det som ett kul komplement till ”riktiga” sporter.

Betting på lotto

Att betta på lotto är inte samma sak som att spela på lotto. Att betta på lotto handlar om att betta på hur lottodragningen kommer gå till. Hur många bollar med udda nummer? Vilka bollar blir extranummer? Vilket blir det totala värdet på alla dragna bollar, eller vilken boll dras först? Denna form av betting är förstås också helt baserad på tur.

Till skillnad från sporter där man ändå kan bedöma rimligheten av vissa utfall så är det i detta fall helt omöjligt. Man kan tycka att oddsen är för dåliga för att vinna på lotteriet, därför tycker man att betting på dragningen kan vara mer spelvärt. Här kan man ha chansen att vinna på lotto utan att spela på lotto. Det är en ovanlig sak att betta på.