Vilka sporter ska jag betta på?

En fördel med att spela på oddsspel är att man kan spela på oddsspel på lite mer ovanliga sporter, förutom de vanligaste sporterna såsom fotboll, ishockey, basket och tennis som oftast är det enklaste för gemene man. Fördelen att spela på ovanliga sporter som man kanske har mer insikt i är att man lättare kan hitta troliga högoddsare. I normala fall hämtar man sin information från media och tv och kan även hitta kommentarer, statistik och information om sporterna på Internet och i dessa sporter förekommer det inte så speciellt ofta att högoddsare slår in. Men vill man ge sig på att betta bland de lite ovanligare sporterna som inte omfattas av speciellt mycket information. Då finns det idag mängder av mer ovanliga sporter. Ovanliga i den bemärkelsen att de inte har så mycket uppmärksamhet i media och på nätet. Detta kan vara inhemska sporter som bland annat cykel, rugby, kanot, bågskytte, rally eller liknande sporter. Dessa sporter är oftare svårare att kalkylera fram korrekta odds för och även svårare för den ordinarie spelaren att hitta information om och då kan egna erfarenheter spela en stor roll då man bedömer sannolikheten för att spela rätt.

Fotboll

Största sporten, som flest bettar på över hela världen. Här kan man hitta bets varje dag över världen. Det finns spelcialiserade sajter som jobbar enbart mot fotboll och kan ge information och speltips. En av dessa kan du hitta här, klicka till fotboll.com. Nu till fotbolls VM så är fotboll.com en fantastisk källa att hitta fakta och resultat. Det är en heltäckande sajt som man lätt får som favorit, om man gillar fotboll såklart.

Kunskap

Om man har egna erfarenheter eller en stor kunskap om sporten och kanske även om de tävlande i sig. Då har man förstås grundkunskapen att bedöma och spekulera i troliga utfall. Man kan även välja ut en sport som man sätter sig in i ordentligt genom att forska kring området. Då företrädelsevis någon ovanliga sport, då det kan vara svårt när det gäller större sporter då så många redan gör detta. Och genom denna insikt skaffa sig flera fördelar att lättare kunna bedöma underlag och spekulera vinstchanser.

Ligor

Det behöver inte heller vara så att sporten i sig är ovanlig utan man kan eventuellt titta i de lägre divisionerna bland de populära sporterna. Många spelbolag erbjuder oddsspel på exempelvis division 2 eller lägre, även i olika länder. Och dessa ligor har oftare ett bredare djup mellan de bästa lagen och de sämre. Det kan i många fall vara enklare att hitta en vinnare till bra odds i en division 2 match än det är att hitta en vinnare i högsta ligan.

Olika spelbolag

På spelbolagen finns en hel del information. Även om de mer ovanliga sporterna, men på nätet kan man ofta hitta mycket bra information och spelsidor. Ofta från de länder där sporten är större, som kan hjälpa en att få fram underlag för sina bettningar. Det finns så många spelbolag, och så länge man har koll på var de har sin spellicens så kan man se om det blir skattefria vinster eller inte. Hittar man spelbolagen som är lokaliserade på Malta eller Gibraltar så är vinsterna skattefria. Om man däremot spelar hos ett bolag i Curacao, så måste man betala skatt på sin vinst.

Olika länder

Spelbolag från olika länder kan också ha olika typer av spel. Det finns på de ”svenska” sajterna som LeoVegas och Bettsson, en tendens att ha ”seriösa” spel. Sådant som det känns seriöst att erbjuda spel på, typ sportbetting, casinospel och kanske lotter. På en del ”utländska” sajter så kan man hitta mycket spännande spel som att betta på när 2 stycken spelar ”sten, sax, påse”. Eller att satsa på slantsingling. Det känns mer som rena slumpspel, än att man ska kunna påverka utgången i de spelen.