Det finns en del saker som är väl värda att tänka på när man håller på med betting. Vissa av dem är viktiga för att komma igång och börja med betting. Andra saker är mer viktiga för dem som hållit på ett tag, men vill förbättra sig och vinna mer. Alla dessa tips och råd är såklart rekommendationer. Den första saken som man alltid ska tänka på är att spela ansvarsfullt. Man ska se på betting som underhållning. Det betyder att man kan se insatsen på spelsajten som en utgift. Man ska inte räkna med att få tillbaka de pengarna. Det är som att gå på bio eller en teater. Man betalar för att få ett par timmars underhållning.

Tipsen och råden som finns här, är till för att hålla ut underhållningen så länge som möjligt. Ju mer man kan och ju mer erfarenhet man har, desto större chans till vinster.

Viktigt när man ska börja med betting

När man ska börja med betting så är grunden att hitta rätt spelbolag eller spelsajt. Ett bra tips är att först hitta en sajt som man kan prova sig fram på. Gärna en med bra bonus. Ju mer bonus desto mer kan man prova sig fram. För att hitta en sådan sajt så kan man ta hjälp av olika jämförelsesajter på nätet. Om man söker på ”bästa bonusen”, eller ”högsta bettingbonus” så kommer det att dyka upp flera sajter som rankar alla spelsajter.

På dessa sajter så kan man läsa vad som ingår i bonusen och kanske om de har någon särskild kampanj. Om man inte har en aning om vilken sajt man vill spela på så får man info här. Det gäller att läsa på ordentligt så att man förstår hur bonusen fungerar. Vissa spelsajter är lite luriga och kanske lite extra krångliga när det kommer till bonusar. De vill ju inte att en spelare bara ska kunna skapa konto och gå in och plocka ut en bonus direkt. Man ska få jobba lite för bonusen, därför har nästan alla spelsajter omsättningskrav. Man kan reda ut begreppen såhär:

  • Insättningsbonus/Matchningsbonus – Om en spelare sätter in 500 kronor, och bonusen är 100%, så får spelaren 500 kronor till på sitt konto, som en bonus.
  • Omsättningskrav – För att en spelare ska kunna plocka ut bonuspengarna så måste bonusen omsättas i olika spel. Spelar man för 100 kronor och vinner 100 kronor, då har man omsatt 200 kronor. Omsättningskraven varierar ungefär mellan 8-30 gånger insatsen.

Tänka på betting

Stor eller liten sajt

Vissa spelbolag har flera spelsajter. Ibland så kan dessa vara ihopkopplade med gemensamma konton för spelkassa. Det innebär att man kan använda sin spelkassa både till betting, casino och poker. Dessa sajter har ofta hög säkerhet och bra support vilket verkligen är att rekommendera. Det krävs mycket resurser för att kunna driva en sådan spelsajt och därför är de också mån om sina kunder. De mindre bettingsajterna kan vara mer specialiserade mot en viss typ av betting och det kan också vara intressant.

Som nybörjare så brukar dock de större sajterna vara bra att börja på. Något som är bra är att man kan vara medlem på flera sajter samtidigt. Det gör att man kan hitta bra utbud och olika typer av spel. Några av sajterna kan vara inriktade mot fotboll, vissa av dem även långt ner i seriesystemen. Andra kan vara mer riktade mot hästar och trav eller E-Sport. Oavsett vad man tror man vill ha så gäller det att läsa på. Dessutom så kan ofta de stora spelsajterna erbjuda mer och större bonusar, vilket behövs när man ska prova sig fram.

Bli bättre på betting

Ska man utveckla sig inom betting så handlar mycket om att göra research. Kolla upp vilka spelsajter som har de bästa oddsen och de mest spelvärda objekten. Vill man ha hjälp med detta så finns det bettingforum på nätet där man kan hitta bra tips varje dag. Flera av dessa bettingforums har egna ”rekare” som nosar upp de bästa matcherna och gör research på dem. Om man vill så kan man helt enkelt skapa ett medlemskap på ett bettingforum och sedan ta rygg på det rekarna tycker och tänker.

Man kan hitta statistik kring varje rekare där man ser hur ofta de träffar rätt i sina analyser och bets. Flera av dem ligger på över 50% träff i sina analyser, vilket ofta betyder att om man följer dem så går man plus. En del andra kanske sätter större spel, tex inom travsport och V75. Om en rekare träffar rätt där och man får 7 rätt så kan det ju innebära miljoner i vinst. Det är dock inte alla som vill satsa på det. De flesta tänker att flera mindre vinster är mer spännande en att satsa allt på en enda tävling eller match.

Ett bra tips är att aldrig satsa mer än 5% av sin spelkassa på ett enskilt bet. Då vet man att man alltid har pengar kvar att betta för. Det betyder också att ju större spelkassa man har, desto större bets kan man lägga. Så ju mer man vinner desto mer kan man spela för. Då håller underhållningen på längre, vilket alltid är det man vill.