En Betting Community eller ett Bettingforum är i mångt och mycket samma sak. Det som kan skilja dem åt är hur och vad som skrivs. De flesta bettingforum som finns på nätet har alla anonyma användare. Ingen utger sig för att var mer expert än någon annan. Man kan också hitta forum som är uppstyrda av en eller ett par experter.

Dessa experter kallas ofta för rekare, och deras främsta uppgift är att hitta spelvärda objekt. De största sajterna på marknaden inom detta område kallar sig för Betting Communitys. Ofta är det ett företag som ligger bakom sajten, och de som skriver jobbar heltid med sajten. Det kan självklart finnas rekare som ger tips på dessa stora Communitys och det gäller att hitta just de Communitys och forum som är bäst. Ofta har sajterna statistik och historik som gör att man kan följa rekarnas tips. Det gör att man lätt kan avgöra om man ska följa tipsen eller inte.

Spelexperter

Sedan lång tid tillbaka så har det funnits experter. I svenska tidningar så har det funnits ”experttips” på stryktipset eller V75. Ibland kan det vara gamla kända fotbollsspelare som är ”experter”. Det är dock inte samma sak att vara expert på betting som att vara expert på fotboll. De flesta av dessa gamla fotbollsspelare är inte de som lyckas bäst med sin fotbollsbetting.

Inom travet så kan det vara gamla kuskar som är experter, och de lyckas ofta ganska bra. Kuskarna kanske till och med själva har kört hästarna som tävlar. Därmed så kan de ha större insikt och bedöma rimligheten bättre. Så om man ska lyssna på experter inom trav så kan absolut kuskarna vara värda att lyssna på.

Andra spelexperter kallas som sagt för rekare, vilket är kopplat till rekognosering. De kollar helt enkelt av marknaden och vilka spel som har högst spelvärde. Beroende på vilken sport som är deras specialitet så har de ofta goda tips. Framförallt de som är rekare i de mer ovanliga sporterna. Inom de stora sporterna som fotboll och hockey så finns det många som anser sig vara duktiga rekare. Då kan man som sagt följa deras historiska statistik och se hur de presterat.

En rekare inom dart, volleyboll eller tennis kan ha bättre statistik i vissa fall. Är man ordentligt insatt i de mindre sporterna så kan man mer se vilka spelare som är ovärderliga för ett lag, eller hur dagsformen är för en tennisspelare. Ju mer man kan, desto större trovärdighet som rekare.

Betting Community

Bettingforum och Communitys

För att bli medlem i dessa forum eller Communitys så krävs oftast att man skapar ett konto. Det finns vissa forum som håller till på Facebook eller andra sociala medier. Kännetecknet är att de som är med också ska/bör bidra. Om man hittar bra spelobjekt så kan man dela sina tankar i forumet. Därefter så kan man diskutera tankarna med andra spelintresserade och på så sätt se om man tänkt rätt från början.

Vissa forum och Communitys söker rekare, så om man har ett specialintresse som inte redan finns på sajten så kan man bli rekare. Vissa rekare får betalt för att skriva lite längre artiklar, eller göra videos på Youtube till exempel. Det som är poängen är ju som sagt att dela med sig av tankar och bra spelobjekt. En rekare kan bedömas efter träffprocent och spelvärde. Träffprocenten hos en riktigt bra rekare brukar ligga mellan 45-55%.

Det som är det fina med det är att rent utdelningsmässigt så kan det handla om många kronor plus. Det är nämligen så att man aldrig spelar på matcher med lågt spelvärde. Så om man träffar spelen med över 2.00 i snittodds, och har över 50% träff så kan man enkelt räkan ut att man går plus.

Många rekare satsar också sina bets i units. Om man tänker att det är ett säkert bet så kanske man sätter 50 units. Är det ett mer osäkert bet så sätter man kanske 20 units. Oavsett hur många units man satsar så bettar man bara, som sagt, på matcher med bra spelvärde. Ligger en rekare plus i units, så är det en bra rekare.

Community Fotboll

Hur hittar man dessa forum

Ofta kan man med en enkel sökning på nätet hitta vilka Communitys och forum som finns. Är man intresserad av betting så brukar man ha bekanta med samma intresse. Det kan vara så att man får tips av bekanta om vissa slutna forum, där bara inbjudna kan vara med. De största och mest besökta bettingforums och Communitys som finns, är oftast öppna för alla. Det gäller dock som sagt att skapa ett konto. Om forumen har en twitchkanal så kan man tänka sig att de har vissa bettingprofiler kopplade till sig.

Dessa profiler kanske styr upp utlottningar eller olika interna tävlingar. Det brukar vara lite extra krydda kring bettingen. Via deras twitchkanal så kan man hänga med i chatten och diskutera olika spel. Under större mästerskap som VM eller EM i fotboll, så brukar diskussionerna vara livliga. De duktiga spelexperterna menar att man aldrig ska spela med hjärtat, alltid med hjärnan. Det är dock aldrig någon expert som kan garantera vinst, betting är alltid en viss risk. Är man bara duktig så kan man minimera riskerna, och maximera vinsterna.