Hur vet man vad man ska spela på under dagens bästa spel? Det finns ett par saker som man måste göra om man vill öka sina chanser att vinna. Det första man måste göra är research. Det andra är att ha tajming, och det tredje handlar om kunskap och erfarenhet. Man kan sammanfatta bettingen med att det handlar om att slå vad om utfallet av en händelse. Ofta är det en sporthändelse, en match eller en tävling. I dessa fall så handlar allt om rimlighet. Utifrån rimligheten så får man fram oddsen. Därefter så kan en spelare bedöma om oddsen motsvarar rimligheten. Sedan kan man se om en match har bra spelvärde eller inte. Det är spelvärdet som avgör hur mycket man bettar och således hur mycket man kan vinna.

Att göra research

Om man ska betta på en fotbollsmatch så kan man hitta mycket information. Det finns tidningar, tv och många artiklar på nätet som behandlar de stora fotbollsmatcherna. Under stora mästerskap så dyker ännu mer info upp, då intresset ökar. Det är ofta under de stora mästerskapen som den största bettingen sker hos vanliga sportintresserade. De som specialiserat sig på betting kan ofta betta mer på ligamatcher, då spelvärdet kan vara högre. Man vill inte riskera mer än nödvändigt som bettingproffs.

Att läsa på själv, samt att diskutera spelen i ett bettingforum är ett bra sätt att göra research. På ett forum så kan man diskutera sina tankar med andra och på så sätt antingen förstärka sina teorier eller kasta bort idéer. Det som är fördelen med bettingforum är att de som skriver där är intresserade av betting. Det är också så att man kan se varandra som medspelare och inte motståndare. Man spelar ju allihop mot spelbolagen och inte mot varandra.

Dessutom så kan vinsterna trissas upp beroende på omsättningen, så många vill att många ska spela. Att ha koll på spelet innan man bettar är det viktigaste, därför är research punk ett på denna lista.

Research för bettingtips

Att ha tajming

Tajming eller känsla är svårt att träna sig till. Det handlar i många fall om att man har en förståelse för sporten man bettar på. Vissa saker kan man känna igen, eller ha på känn att det ska hända. Då gäller det att avgöra när an ska lägga in ett bet på detta. Till exempel så kanske man ska betta på en fotbollsmatch. Om man lägger in sitt bet dagen innan, så kan det påverkas på flera sätt innan matchen börjar. Oddsen är ofta flytande och påverkas av olika yttre variabler.

Om man istället sitter beredd och följer lagen ända fram till matchstart så kan man se om någon skadar sig på uppvärmningen eller liknande. Ett lag som tidigare varit stora favoriter kan helt plötsligt tvingas spela utan sin viktigaste spelare. Här gäller det att inte lägga sina bets för tidigt.

En annan sport där det krävs tajming är travsporten. Inom travsporten är det standard att man rapporterar hästarnas värmningar. Det sitter ofta travexperter och uttalar sig om hur hästen såg ut på värmningen. Detta påverkar oddsen och spelvärdet otroligt mycket. Så att ha tajming och lägga betsen vid rätt tidpunkt är otroligt viktigt inom betting.

Kunskap och Erfarenhet

Att ha kunskap om betting innebär två saker. Dels hur man bettar, alltså hur man fyller i sina bets på rätt ställe och till rätt insats. Det andra är kunskapen om det man bettar på, alltså om man betar på fotboll så är det fotbollskunskapen. Inom till exempel travsporten så har många tyckt att det är svårt att veta hur man ska fylla i kupongerna för att betta. Därför har en sak som Harry Boy blivit vanlig. Man låter helt enkelt en dator slumpa fram en spelrad och satsar en summa pengar. I de fallen så kan man inte kalla det för kunskap.

När man ska spela kombinationsspel inom fotboll eller andra sporter så krävs också lite kunskap kring hur man fyller i. Nu är det inte så ofta man spelar med kuponger hos spelombud, men om man gör det så kan man ju fråga ombudet hur man gör. Sitter man vid en dator och spelar själv så krävs lite egen research för att förstå hur man bettar. Om man behöver hjälp så har spelsajterna en support man kan kontakta via chatt eller telefon, och de kan hjälpa till med bettingen.

Kunskap kring vad man ska betta på däremot, det får man läsa sig till. Mycket av detta kommer genom att man provar på. Ju mer man spelar, desto mer erfarenhet får man. Ju mer erfarenhet man har, desto större chans att välja rimliga utfall. Ju fler rimliga utfall man prickar in, desto större chans att vinna pengar.

Spela ansvarsfullt

När man har hittat sina spel så gäller det att spela ansvarsfullt. Man ska se på betting som en underhållning. Om man sätter in pengar så ska man se dem som använda, inte som utlånade. Man ska aldrig betta för mer pengar än man har råd att förlora. Om man ska ha ett riktmärke så brukar spelproffsen säga 5%. Satsa aldrig mer än 5% av er totala spelkassa på ett enskilt spel. På så sätt har man alltid en buffert kvar. Betting ska alltid vara roligt och spännande.